Gegrilde zalm met sesamzaad

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een kleine droge koekenpan mooi goudbruin, laat het op een bordje afkoelen.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 à 2 eetlepels oranje schil af. Verkruimel het pepertje. Roer in een kommetje de sojasaus met het pepertje, de sinaasappelrasp en de sesamolie tot een sausje.
  3. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalmfilets dun met olie en rooster ze in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn. Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Leg de zalmfilets op warme borden en druppel het sojasausje erover. Strooi daarna het sesamzaad erover.

Lekker met pandanrijst en een salade van peultjes.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 125 g)
  • 2 el sesamzaad
  • 1 sinaasappel
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el (zonnebloem)olie