Inktvis a la Marseillaise

Ingredienten

Voor 8 Personen:
– 2 kg inktvis, schoongemaakt en in kleine stukken – 8 eetlepels olijfolie – peper en zout – 4 flinke stokken prei fijngesnipperd – 3 gehakte uien fijngesnipperd – 1 kruidentuiltje – 8 grote tomaten, ontveld, ontpit, gesneden – 1/2 theelepel saffraanpoeder – 2 tenen knoflook – 350 gr rijst

Bereidingswijze

Verhit de olie in een vuurvaste kookpot. Doe er de stukjes inktvis in en bak stevig aan op een hoog vuur. Voeg ondertussen al wat peper en zout toe. Als de stukken goudkleurig zijn de uien, het kruidentuiltje en de prei toevoegen . Als dit eveneens goed gekleurd is, de saffraan, de knoflook en de tomaten toevoegen. Vul aan met water totdat de inhoud van de kasserol net 1 cm onder staat. Leg het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes sudderen.
Voeg van tijd tot tijd wat water toe om het vocht op peil te houden. Voeg 20 minuten voor het serveren de rijst erbij en laat deze meekoken.
Heet serveren.
Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.

Culinaire Informatie

Kruidentuiltje

Kooktip

Tomaten – Ontvellen